divendres, 3 de desembre del 2010

La felicitat

S'ha parlat sempre molt de la felicitat i d'allò que és realment necessari per ser feliç. Gairebé tots coincidim en aquella dita que diu que "Els diners no fan la felicitat", i gairebé tots estem d'acord en que no fan feliç però ajuden.

Per molts, la felicitat consisteix fonamentalment en poder compartir la vida amb una persona amb la que et puguis avenir, tenir una parella, és clar. És molt important, però tampoc és infalible. Molta gent és feliç visquent sola, i malauradament hi ha gent aparellada que és bastant infeliç.

No és la meva intenció fer una definició de la felicitat, però sí buscar alguna que altra reflexió, i per això vull esmentar dues frases: la primera, aquella que diu que "NO ÉS MÉS FELIÇ QUI MÉS TÉ, SI NO QUI MENYS NECESSITA", o un altra no tant coneguda que diu "PER SER FELIÇ CAL TENIR DUES COSSES: BONA SALUT I MALA MEMÒRIA"

5 comentaris:

  1. Dues definicions més de felicitat:

    La del psicòleg Antonio Bolinches, que pensa que la felicitat s'aconsegueix quan una persona emprèn un camí d'automillora que li porta a potenciar al màxim les seves qualitats i potencials (i minvar els defectes). Ara bé, com s'aconsegueix això? Datis!

    L'altra definició, la del presonatge Xifra de la pel·lícula "Matrix". La ignorància és la felicitat.

    Pot ser més difícil que desxifrar el rebut de la llum...

    ResponElimina
  2. Sí; d'acord en moltes coses... Les coses materials ajuden però no sempre te donen la felicitat. Aquesta és una "sensació" i encara que tinguis tots els elements materials, si no tens la "sensació",... res de res.
    Precisament parlava d'això ahir a la tarda amb algú.

    Mala memòria/felicitat...? En oblidar, oblides tot allò que és dolent, però també tot allò que és bo. Només viu el present, si és bo, el gaudeixes, si és dolent, l'oblidaràs en poc temps (en una època de "foscor", no coincident amb la data del post, vaig escriure això:
    http://podi-podi.blogspot.com/2010/04/memento.html)

    Parella/felicitat: només si la parella et fa sentir-te feliç, és clar.

    podi-.

    ResponElimina
  3. ...I després tenim altra cosa, que la felicitat, potser, no l'hauríem de fer dependre de les nostres circumstàncies exteriors, ja que aquestes poden variar sense que nosaltres haguem fet res per que sigui així. La nostra felicitat hauria de dependre del nostre estat interior, però això és difícil ja que l'exterior influeix i molt.

    podi-.

    ResponElimina
  4. La felicitat per a mi és saber fruir dels moments, mirar al voltant amb la mirada neta dels nens, deixar que la sensació de meravella ens doni un nou sentiment. Si pot ser sense problemes per arribar a final de mes... Perfecte. Si pot ser agafat de la ma d'algú que t'estima... Millor. Si pot ser... a mida... Quina escolliu?

    Lola Agud

    ResponElimina
  5. La felicitat l'hem de buscar en el nostre interior, per descomptat, però per aconseguir-ho hem de ser capaços de reconèixer-nos tal i com som. Fa anys que vaig aprendre que descobrir els propis defectes fa mal, però és l'única oportunitat de poder-los pulir per no fer mal als altres ni a nosaltres mateixos.
    Felicitat és oblidar? Som en el present tot allò que hem viscut en el passat; és el que ens dóna forma. Però si aquest passat ens condiciona o ens fa ser rancorosos malament rai. Si no oblidéssim d'alguna manera allò que ens ha fet mal, mantindríem un munt de conflictes en la nostra vida. I, sincerament, jo crec que no val la pena...

    ResponElimina